Het gaat de goede kant op in Spanje !


Tussen januari en oktober van dit jaar heeft Spanje 58,3 miljoen toeristen ontvangen wat een record is. Dit is 7,5 % meer dan dezelfde periode vorig jaar. (Bron Frontur). Dat is al het 3e jaar op rij dat het beter gaat met de economie in Spanje. Een stijging in de toeristen sector is een indicatie dat het ook beter gaat met de onroerend goed sector. Dit zien wij ook in een toename van het aantal hypotheken (in oktober bijna 25 % meer dan oktober vorig jaar). Wat opvallend is dat de gemiddelde huizenprijs nog een kleine daling heeft laten zien.

tweede huis beheer spanje costa brava, tweede huisbeheer costa brava, tweede huis belasting spanje costa brava, tweede huis belastingen spanje costa brava, tweede huis beveiliging spanje costa brava, tweede huis financieel advies costa brava, tweede huis onderhoud costa brava, tweede huis te huur costa brava, tweede huis costa brava verhuren, tweede huis costa brava verhuur, tweede huis costa brava verhuur, tweede huis costa brava wet en regelgeving, 2de huis beheer spanje, 2de huis belasting spanje, 2de huis belastingen spanje, 2de huis beveiliging spanje, 2de huis financieel advies, 2de huis te huur, 2de huis verhuren, 2de huis wet en regelgeving, 2de huisbeheer, villa aankomst pakket spanje, villa aankomstpakket spanje, villa basis pakket spanje, villa basispakket spanje, villa beheer, villa belasting spanje, villa belastingen spanje, villa beveiliging spanje, villamanagement, villa management, villa onderhoud, villa ontzorgen, villa te huur, villa verhuren, villa verhuur, villa zwembad onderhoud, villa zwembadonderhoud, villabeheer, vakantiehuizen costa brava, luxe villa costa brava met prachtig uitzicht op zee, villa costa brava uitzicht op zee, Spanje, Costa Brava,Malgrat de Mar, Lloret de Mar, Santa Susanna, Blanes, Calella, Sant Pol de Mar,Palafolls, TorderaEen verklaring hiervoor kan zijn dat enkele banken (Bijvoorbeeld Bankia) een najaars uitverkoop houden om van hun voorraad huizen af te komen.

De rente is historisch laag, in Spanje wordt bijna 90 % van de hypotheken afgesloten met een variabele rente gebaseerd op Euribor. Hier schuilt natuurlijk ook een gevaar in, want de Euribor is bijna nul en kan dus maar één kant op, omhoog ! Maar de verwachting is dat de lage rente nog jaren laag zal blijven. Maar in uw planning over de looptijd moet er rekening gehouden worden met een stijging.

De conclusie is duidelijk; nu is het een goed moment om naar onroerend goed in Spanje te kijken.

[maxbutton id=”1″]

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *