De poppen aan het dansen


Vandaag 6 december was er in Malgrat de Mar folkore, Mercat de Sint Nicolau. De “los gigantes” (de stadsreuzen) gingen in optocht door het dorp.

Wat was 6 december ook al weer? Wie weet het nog? Dat was de naamdag van de bisschop van Myra. Veel dorpen en steden hebben hun eigen zelf gemaakte giganten die vaak onder begeleiding van de lokale muziek verenigingen bij evenementen worden ingezet.

Het hele dorp loopt dan uit en het is een groot en gezellig gebeuren. En de zon schijn ! Het is heerlijk lekker weer.

Als u plannen hebt om naar Spanje te komen, bijvoorbeeld voor een vakantie of om een villa te komen bekijken dat misschien wel uw droomhuis wordt, kijk dan voor dat u uw reis boekt op de website van de plaatselijke gemeente of er toevallig een festiviteit is in de periode dat u er bent. Dan kunt u ook de cultuur en de sfeer komen proeven.

Heeft u vragen:  [maxbutton id=”1″]

 

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *