De winter is vandaag begonnen


MADRID – Officieel is de winter vandaag 22 december om 00.03 uur begonnen in Spanje. Hiermee wordt de warmste herfst sinds 1961 vaarwel gezegd en verwacht men een regenachtige winter. Volgens de Spaanse weerdienst AEMET was 2014 een erg warm jaar vergeleken met andere jaren.

De Spaanse weerdienst verwacht dat de winter, warmer zal zijn dan de vorige winter maar wel regenachtiger met meer buien.

Gemiddeld was de temperatuur deze herfst 2,3 graden hoger dan andere jaren en steeg de gemiddelde temperatuur over het hele jaar gezien met 1,4 graden. Tot 13 december was de gemiddelde temperatuur 16,43 graden. Aan de Costa Brava is het in de ochtend koud tot fris en in de loop van de ochtend stijgt het kwik snel. In de afgelopen dagen is er veel zon, bijna geen bewolking en is de temperatuur zo rond de 17 graden.

2015 wordt een mooi jaar met veel kansen op de onroerend goed markt. De rente is historisch laag en zal waarschijnlijk nog enige tijd laag blijven, de prijzen van huizen zijn ook laag en de verwachting is dat die gaan stijgen. De hypotheekregels worden wat soepeler hoor ik in de wandelgangen.

Ik wens u allen fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar en misschien zie ik u wel hier aan de Costa Brava.

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *